برنامه ریزی عصبی کلامی

NLP یا برنامه ریزی عصبی کلامی چیست؟

     تعرف اولیه NLP

معنی تحت لفظی  NLP یا  Neuro Linguistic Programming به معنای برنامه‌ریزی عصبی کلامی می باشد که در واقع به نوعی یک علم خود شناسی است که در آن هنر و علم موفق شدن و به کمال رسیدن را می آموزید در این مطلب قصد دارم یک دید کلی از NLP بدهم. برنامه‌ریزی – عصبی – کلامی برنامه‌ریزی: به میزان زیادی به تجربیات و آموزشها باز می گردد و به این نکته می پردازد که چگونه تجربیات مختلف تان را کد گذاری می کنید. عصبی: به سیستم عصب شناسی شما گفته می‌شود. NLP براین اساس بنا شده است که شما دنیا را با هواس پنج گانه خود تجربه می کنید. کلامی: به این نکته مربوط می‌شود که چگونه از زبان  استفاده می کنید تا مفاهیم مختلف در دنیای اطرافتان را درک کنید و با دیگران در میان بگذارید که شامل هم کلام گفتاری و رفتاری می‌شود.

کاربرد های NLP

NLP به شما یاد می دهد سیستم علمکر مغز انسان به چه صورت عمل می کند و تا کنون چگونه برنامه‌ریزی شده است و اگر از برنامه‌ریزی که الان دارید راضی نیستید به شما می آموزد چگونه آن را از نو برنامه‌ریزی کنید آن گونه که شما را کمک می کند راحت‌تر به اهداف و خواسته‌های خود برسید. به کمک علم NLP شما می توانید الگو هایی را در هر زمینه ای که می خواهید  در آنها رشد کنید پیدا کنید و با ایجاد همان الگو های فکری و رفتاری شما هم به همان نتایج دلخواه  برسید و این یکی از راه هایی است که شما را یاری می کند تا  سریعتر به خواسته‌های خود برسید.

چه کسانی می توانند ازNLP استفاده کنند؟

دانش NLP یک دانش بسیار کاربردی است و از این رو بسیاری از افرادی که می خواهند در جنیه های توسعه فردی، بهبود روابط، آموزش، سیاست، سلامت، ورزش، فروش، تربیت فرزند و اعتماد به نفس پیشرفت چشم گیری داشته باشند می توانند از تکینیک ها و قابلیتهای این دانش استفاده کنند، جالب است بدانم بیشتر افراد موفق دنیا NLP را به‌خوبی می‌شناسند و توانسته‌اند به کمک تکنیک هایی که آموخته‌اند خودشان را طوری برنامه‌ریزی کنند که راحت‌تر بتوانند به خواسته‌های خود برسند.از افرادی که موفقیت خود را مدیون NLP می‌داند آقای آنتونی رابینز است که خود نیز بعدها یکی از گسترش‌دهندگان این علم شد.

کاربرد برنامه ریزی عصبی کلامی
nlp چه کاربردهایی دارد

  تاریخچه  NLP

NLP  در اوایل دهه هفتاد میلادی در کارلیفرنیا و در دانشگاه سانتاکرو توسط دو استاد به نام های ریچارد بندلر و دکتر جان گرایندر بنیان گذاری شد ریچارد بندلر استاد علوم اطلاعاتی و ریاضیات و دکتر جان گرایندر پروفسور زبان شناسی بود و درباره ی افرادی مطالعه می کرد که توانایی خوبی در ارتباط برقرار کردن داشتند و به سادگی می توانستند روی دیگران تاثیر بگذارند  وباعث تغییرشان شوند.آن دو از این نکته در شگفت بودند که چگونه برخی افراد می توانند در موقعیت های دشوار به نتیجه برسند، در حالی که دیگران از چنین توانایی برخوردار نیستند. بنابراین NLP ریشه در درمان های روانشاسی دارد و بنیان گذاران این دانش با مطالعه آثار روان درمانگرانی به نام های ویرجینیا سایتر(توسعه دهنده ی خانواده درمانی )، فریتز پراز(نیام گذار روانشناسی گشتالت یا کل نگری) و میلتون اریکسون(توسعه دهنده ی هیپنوتیزم درمانی بالینی) توانستند دانش NLP را گسترش دهند، از همان روزها نخست NLP توانست طرفداران زیادی در کشورهای  مختلف جهان پیدا کند. احتمالا نمی توانیم افرادی را امرز به شکل حرفه ای از این دانش بهره می برند ، شناسانی کنیم.

 

راه های ایجاد باور های جدید تا رسیدن به هدف از آنجا که اثر باور در زندگی بسیار زیاد است، دانش در ...
حقایق مربوط به باور در علم روانشناسی باور بر اساس علم روانشناسی باور، باور در وجود ما عامل قدرتمن...
چگونه باور جدید بسازیم، تا دنیایی جدید داشته باشیم چگونه می توانیم دنیایی جدید و زیبا را تجربه کن...
چگونه با باور های ثروت ساز به قله ثروت برسیم بسیاری از ما با عدم آگاهی درست از ناخودآگاه خود، می ...
برای یک زندگی موفق، چگونه افکار منفی خود را دور کنیم؟ گاهی وقت ها احساس می کنیم که فکر های منفی و...
روش های مبارزه با افکار منفی برای دستیابی به زندگی بهتر دانشمندان هر روز اخبار جدیدی درباره مبارز...
نوشته های مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تست آنلاین هیپنوتیزم پذیری

این تست فقط یک دقیقه زمان می برد.